Про фінтех у страхуванні студентам ІППТ розповів головний редактор журналу «Страхові ринки та компанії»

Кафедра фінансів, обліку та аналізу Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

15 листопада 2021 року для студентів кафедри фінансів, обліку та аналізу Інституту підприємництва та перспективних технологій Львівської політехніки онлайн-лекцію на тему «Фінансові технології у страхуванні (іншуртех)» прочитав Віктор Тринчук – к.е.н, доцент, професор кафедри фінансових ринків Університету державної фіскальної служби (м. Ірпінь Київської області), головний редактор журналу «Страхові ринки та компанії».

Віктор Тринчук –

  • автор понад 180 публікацій наукового, навчально-методичного та публіцистичного характеру, серед яких монографії, навчальні посібники, кейс-стаді, електронний підручник;
  • співорганізатор всеукраїнських та міжнародних конференцій, вебінарів та олімпіад зі страхування та ризик-менеджменту в Україні, Польщі та Білорусії;
  • головний редактор фахового (категорії Б) журналу «Страхові ринки та компанії» (Insurance Markets and Companies), який спрямований на висвітлення результатів досліджень науковців, що займаються проблемами страхування.

Лекція, яку прочитав Віктор Тринчук, є однією з тем навчальної дисципліни «Фінансові технології», яку вивчають студенти Інституту підприємництва та перспективних технологій. Студентам було цікаво та корисно почути, що іншуртех – це нові технології, пов’язані зі страхуванням, які пропонують повністю автоматизовані страхові продукти, зокрема мобільні застосунки, взаємодію на рівні Інтернету речей, P2Р-страхування, автоматизацію регресних виплат. Сучасні користувачі вже отримують не тільки сервіс для дистанційного укладання договору через сайт страхової компанії, але й нові види страхування та різні додаткові можливості, наприклад, короткострокове страхування через мобільні пристрої, онлайн-доступ до баз даних для зберігання інформації про застраховане майно.

Захід відбувся з ініціативи доцентів кафедри фінансів, обліку та аналізу Лева Кльоба та Орести Щербан.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції