Перші дні прийому заяв до Львівської політехніки засвідчили, що пріоритети вступників не змінилися

Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
Перші дні прийому заяв до Львівської політехніки

Нагадаємо, що прийом документів від випускників шкіл, коледжів і бакалаврів розпочався 11 липня. За кілька днів до цієї дати було оприлюднено повідомлення, що Кабмін збільшив цього року державне замовлення на 12,3 відсотка. Але, як зазначила на прес-конференції міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, це збільшення стосується переважно вищих навчальних закладів, які готують офіцерські кадри. І це зрозуміло. Щодо тих навчальних закладів, що перебувають під управлінням МОН, то збільшено держзамовлення на деякі технічні спеціальності (зокрема ІТ), аграрні та медичні. Натомість зменшено держзамовлення на економістів і правників.

Цього року у вестибюлях і аудиторіях Львівської політехніки немає такого стовпотворіння як у попередні роки, поменшало волонтерів у жовтих фірмових футболках. Адже майже всі випускники (окрім тих, хто має особливі умови прийому) подають заяви в електронній формі. Хто не може цього зробити самостійно, приходить до аудиторії 148 головного корпусу і подає заяву за допомогою волонтерів і спеціалістів ІТ. У перші дні єдина база прийому документів у Києві давала збої, відповідно – і наша внутрішня система «Абітурієнт». Так трапляється щороку...

Як розповів відповідальний секретар Приймальної комісії Львівської політехніки Роман Шуляр, за 11–12 липня від випускників шкіл надійшло 4300 заяв, від випускників коледжів (молодших спеціалістів) – 2 тисячі і тих, хто хоче стати магістром, – 1,5 тисячі заяв. Як і в минулі роки, найбільше охочих здобувати фах економіста, правника, психолога, програміста... За кількістю поданих заяв ми йдемо «плече у плече» з університетом імені Івана Франка.

Роман Шуляр нагадав, що прийом документів на спеціальності, де є творчі конкурси, триватиме до 20 липня, а для решти – до 27 липня. А надалі передбачена така процедура: єдина база прийому документів за кілька годин проаналізує бали ЗНО вступників, їхні вказані пріоритети ВНЗ та спеціальностей (може бути 15 заяв) – і кожному вступникові надішле на електронну скриньку (електронний кабінет) повідомлення про отримання місця державного замовлення. Від 1 до 5 серпня вступник має принести оригінали документів. Якщо він цього не зробить, то зможе вступити лише на комерційну форму навчання.

На засіданні Приймальної комісії Університету ректор професор Юрій Бобало наголошував, що всі, хто причетний до вступу, повинні боротися за кожного вступника з високими балами ЗНО, переможців Олімпіад, учнів Малих академій, слухачів підготовчих курсів.

Перші дні прийому заяв до Львівської політехніки Перші дні прийому заяв до Львівської політехніки Перші дні прийому заяв до Львівської політехніки Перші дні прийому заяв до Львівської політехніки Перші дні прийому заяв до Львівської політехніки Перші дні прийому заяв до Львівської політехніки Перші дні прийому заяв до Львівської політехніки