Президент Світового Конгресу Українців Евген Чолій зустрівся із громадськістю Львова та побував у МІОК

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
зустріч Евгена Чолія з колективом Інституту МІОК

Під час другого дня перебування президента Світового Конгресу Українців Евгена Чолія у Львівській політехніці, де йому напередодні вручили почесну відзнаку доктора Honoris Causa Університету, він зустрівся з колективом Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою і громадськістю міста.

Співпраця СКУ з цією унікальною науково-дослідницькою і просвітницькою установою триває вже декілька років. Евген Чолій неодноразово наголошував, що МІОК Львівської політехніки дуже активно шукає зв’язків зі Світовим Конгресом Українців, завжди прислуховується до його запитів, відгукується на потреби та вимоги суспільства і країни.

– Перед нами, – наголосив шановний гість, – нині постали грізні виклики часу. Росія почала небезпечну гібридну війну проти України. Перед нами багато праці: поборювати дезінформацію і довести до світу правдиву інформацію про Україну.

Розпочату зацікавлену розмову продовжив лауреат Шевченківської премії Ігор Калинець, який згадав про період створення СКУ, що так окрилював, мобілізував всіх в Україні та вже тоді, у «часи відлиги», допомагав побачити майбутню перспективу для нашої держави.

Працівники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою розповіли гостю про свої основні напрацювання в попередні роки та поділилися планами на майбутнє.

Заступник директора Інституту Андрій Яців розповів про виставку з нагоди 50-річчя СКУ, яка допоможе показати і ближче ознайомити громадськість із діяльністю цієї організації.

Розповіли президентові СКУ й про новостворений освітній портал «Крок до України», який містить чимало матеріалів для вчителів-мовників, розмаїті навчальні курси для дітей тощо. Згадали львівські політехніки і про відеоуроки для дітей через скайп, інститутський проект з нагоди 160-річчя від дня народження Івана Франка «Лис Микита з цілого світу».

Завершилася зустріч Евгена Чолія з колективом Інституту словами його директора Ірини Ключковської: «Дякуємо, шановний пане Евгене, за те, що взяли на себе обов’язок служити Україні».

Того ж дня президент Світового Конгресу Українців зустрівся з громадськістю Львова. Під час зустрічі розповів про найважливіші проекти СКУ, зокрема, про гуманітарний проект «Захист патріотів» та шляхи поширення правдивої інформації про Україну у світі. Наприкінці Евген Чолій відповів на численні запитання присутніх львів’ян.

зустріч Евгена Чолія з колективом Інституту МІОК зустріч Евгена Чолія з колективом Інституту МІОК зустріч Евгена Чолія з колективом Інституту МІОК