Премії імені Митрополита Андрея Шептицького бути: політехніки взяли участь у засіданні Експертної ради при ЛОВА

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото із засідання

19 травня відбулось засідання Експертної ради при департаменті освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації за участю директора департаменту Олега Паски.

Основним питанням порядку денного наради було обговорення Положення про премію імені Митрополита Андрея Шептицького для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, яка призначатиметься студентам за досягнення у галузях, що перебували у полі уваги Митрополита, і є важливими для України та Львівщини зокрема й набули особливої актуальності сьогодні.

Члени Експертної ради висунули низку зауважень та пропозицій щодо Положення про премію.

«Добре, що премія фокусується на молоді. Бо в чому особливий Митрополит Андрей? Шептицький – це інновації! Де і чим Він би не займався – чи підприємництвом, чи освітою, чи церквою, – всюди були зміни. І тут фокусування на молоді є правильним», – наголосив Назар Подольчак, очільник Tech StartUp School Львівської політехніки, розпочинаючи обговорення Положення.

Маргарита Носкова, директорка Центру інноваційних освітніх технологій Університету, запропонувала більш чітко деталізувати критерії відбору робіт конкурсантів:

«Те, що подається на конкурс, повинно бути інноваційним, орієнтованим на Україну, на її розбудову і 100% тим, що відповідає сучасним тенденціям науки».

Щоб охопити ширше коло учасників конкурсу Олег Паска запропонував: «Можна зробити премію у двох категоріях: одна – для молоді, а друга – для осіб, старших за 35 років».

Необхідно також чітко описати всі вимоги. «Якщо ми виписуємо критерії для учасників, то ми повинні визначитись і з критеріями для суддів. Потрібні багаторівневі критерії», – зауважила Маргарита Носкова.

Всі члени Експертної ради зійшлись на тому, що премія імені Митрополита Андрея Шептицького має бути значимою в суспільстві, а перший конкурс повинен задати тон своїм високим рівнем, бо занадто непересічною є особистість, іменем якої названо премію.

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».

Фото із засідання Фото із засідання Фото із засідання