Представництво Європейського Союзу в Україні розпочало конкурсний відбір до Єврошкіл 2022

EU Study Days in Ukraine
Лого організаторів

Представництво Європейського Союзу в Україні оголосило набір школярів 9–10 класів, а також студентів та аспірантів закладів вищої освіти на онлайн-модулі EU Study Days in Ukraine (Єврошколи), які відбудуться у березні-травні 2022 року.

До участі у проєкті запрошують тих, хто поділяє європейські цінності, прагне дізнатися більше про Європейський Союз, а також знайти однодумців, з якими можна обмінюватися досвідом, втілювати спільні ініціативи та разом створювати майбутнє України як Європейської держави. Під час навчання учасники прослухають лекції від провідних спікерів, серед яких дипломати й експерти з ЄС та України. Формат Єврошкіл передбачає активні дискусії та живе спілкування, а учасники отримають нові знання про Євросоюз та відносини між Україною та ЄС.

Цього року заплановано проведення двох циклів інтерактивних освітніх модулів, що будуть проходити навесні та восени. Кожен цикл складатиметься з 10 модулів для школярів і 10 модулів для студентів. 20 кращих слухачів буде запрошено до участі у літній або зимовій школах в очному форматі.

Кожен модуль включатиме:

  • лекцію або презентацію від дипломатів або експертів Представництва ЄС в Україні, провідних європейських або українських експертів, викладачів, практиків;
  • відкриті дискусії, творчі майстерні, дебати, ігри та інші інтерактивні заходи на платформах Zoom/Webex;
  • онлайн-тест.

Навчання відбуватиметься з 15 березня до 31 травня 2022 року. Крайній термін подання заявок – 7 березня.

Докладніше – на сайті EU Study Days in Ukraine.