Представниця МІОКу взяла участь у засіданні робочої групи з питань дослідження міграції з країн ЦСЄ до ПАР

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-заходу

14 липня 2021 року Оксана П’ятковська, заступниця директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», взяла участь у засіданні робочої групи з питань дослідження міграції з країн Центрально-Східної Європи до Південно-Африканської Республіки. Його проведення ініціювали учасники Міжнародної конференції Socio-Economic Connections between Eastern Europeans in South Africa (10 червня 2021 року).

Результати конференції продемонстрували актуальність цієї проблематики та значне зацікавлення у здійсненні подальших досліджень, а також довели необхідність формування міжнародних мультидисциплінарних наукових мереж для поглиблення вивчення міграційних процесів із країн ЦСЄ до ПАР і формування діаспорних організацій у Південній Африці.

Під час зустрічі дослідники з України, ПАР, Польщі, Румунії та Болгарії детальніше поділилися власними напрацюваннями, відшукали точки перетину наукових зацікавлень, обговорили теми для спільних майбутніх досліджень і публікацій, а також можливості для отримання грантового фінансування на майбутні проєкти.

Учасники погодили проводити такі зустрічі на регулярній основі, ухвалили план дій і порядок денний для наступного засідання.

МІОК висловлює подяку Дзвінці Качур, президентці Української асоціації в ПАР, за організацію, проведення та модерування цього заходу.