Представниця МІОКу виступила на симпозіумі «Міжнародна міграція у ХХІ столітті» в Німеччині

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Заставка до заходу

1–3 грудня 2023 року Оксана П’ятковська, заступниця директорки Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки, взяла участь у Міжнародному науковому симпозіумі «Міжнародна міграція у ХХІ столітті: виклики, цінності, рефлексії». Його мета – наукове мультидисциплінарне вивчення сучасної міграції, аналіз впливу цінностей на міграційні процеси, вивчення освітніх і трансформативних потреб суспільства в контексті міграції та напрацювання рекомендацій щодо зменшення загроз та ризиків, а також вивчення потенціалу цієї міграції.

Захід відбувся у місті Аугсбург (Німеччина) за підтримки Федерального Міністерства Закордонних Справ Німеччини у рамках українсько-німецького проєкту «Історії в речах: втечі та прибуття» (німецькою ‒ Geschichten der Flucht und der Ankunft).

Подія розпочалася відкриттям однойменної виставки в Палаці Шецлера (Аугсбург), присвяченої одному із найглибших досвідів людства – вимушеній міграції, яка була спричинена загарбницькою війною росії проти України.

Офіційне відкриття симпозіуму, пленарні виступи та секційні засідання відбувалися у приміщенні музею «Арсенал» (Zeughaus) Аугсбурга трьома робочими мовами – німецькою, англійською та українською. До заходу зареєструвалося понад 200 осіб – представників майже 10 країн світу.

Оксана П’ятковська виступила з ключовою доповіддю Problems of Ukrainian War Migrants’ Integration in Poland під час секційного засідання International Perspectives of Migration, а також долучилася до дискусій у рамках секцій «Управління міграційними процесами та політика», «Вплив міграції на розвиток держав», «Соціологічне висвітлення наслідків міграції», «Збереження національної ідентичності мігрантів», «Виміри політичної участі та безпеки», «Захист прав мігрантів», «Education in the Migration Society: Challenges and Potentials», «Economic Dimensions of Migration».

Насичена програма конференції, високе експертне середовище та наукове представництво, а також міждисциплінарний підхід у тематичних блоках секційних засідань дали можливість глибше проаналізувати специфіку міграційного процесу з України, що зумовлений повномасштабним вторгненням росії, обмінятися науковими напрацюваннями, обговорити низку актуальних науково-практичних питань, а також налагодити зв’язки із провідними науковцями Німеччини, Польщі, Швейцарії та України.

Докладніше – на сайті Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму