Представниця Львівської політехніки взяла участь у проміжній зустрічі партнерів проєкту TRUST у Каталонії

Кафедра міжнародного та кримінального права Львівської політехніки
Фото із зустрічі в Іспанії

5-6 вересня 2024 року в Політехнічному університеті Каталонії (Барселона, Іспанія) відбулася проміжна зустріч учасників міжнародного консорціуму, (не)академічних партнерів проєкту «Цифровий поворот у Європі: посилення надійності відносин за допомогою технологій» (digital TuRn in EUrope: Strengthening relational reliance through Technology, TRUST, ґрантова угода 101007820, Horizon2020-MSCA-RISE), ініційована компанією ESELEOS.

На зустрічі були присутні представники партнерів консорціуму з Бельгії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Франції та України (академічний партнер – Національний університет «Львівська політехніка»). Під час зустрічі обговорили проміжні результати реалізації проєкту TRUST Rise, виклики і загрози (не)виконання запланованих робочих завдань проєкту, які спровоковані воєнним конфліктом в Ізраїлі та нещодавніми регіональними виборами в Іспанії.

Керівниця проєкту від Львівської політехніки Ірина Софінська, д.ю.н., заступниця директора Інституту права, психології та інноваційної освіти з науково-педагогічної роботи, проінформувала координатора та партнерів проєкту TRUST Rise та (не)академічних партнерів консорціуму про результати реалізації науково-педагогічними працівниками Університету (зокрема аспірантами) робочих завдань проєкту впродовж 2023/2024 навчального року та плани на 2024/2025 н.р.

Під час зустрічі консорціуму в рамках brokerage event було презентовано активні успішні проєкти Політехнічного університету Каталонії (UPC): CHAISE (запровадження окремої платформи для дистанційної освіти щодо розвитку blockchain технологій) та REVІVACK (ревіталізація старих/вживаних речей із залученням blockchain технологій). Семінар про розвиток transversal skills (наскрізних навичок) стосувався ґендерної рівності в бізнесі, політиці, освіті й науці у контексті результатів виборів у ЄС та неможливості формування Урсулою фон дер Ляєн, нещодавно повторно обраною Президенткою Комісії ЄС, ґендерно-збалансованого складу Комісії. Вересневий TRUST breakfast стосувався магістерської програми щодо розвитку і застосування blockchain technology та штучного інтелекту, яка запроваджена й успішно реалізується в Політехнічному університеті Каталонії у різних форматах.

Нагадаємо, що Національний університет «Львівська політехніка» долучився до консорціуму для реалізації проєкту TRUST Rise як український академічний партнер з 1 вересня 2023 року. Відповідно до запланованої участі науково-педагогічних працівників Університету (зокрема аспірантів) у проєкті TRUST Rise упродовж 2023/2024 навчального року передбачено відрядження до неакадемічних партнерів проєкту в Іспанію, Італію та Францію, публікації в open access часописах, участь у семінарах, воркшопах, симпозіумах та конференціях, організованих (не)академічними партнерами проєкту, тощо.

Фото із зустрічі в Іспанії Фото із зустрічі в Іспанії