Викладачка кафедри ЕБПД Марія Руда взяла участь у презентації Програми UE4Environment в Україні

Кафедра екологічної безпеки та природоохоронної діяльності
Скріншот з онлайн-презентації

Циркулярна економіка як нова більш екологічна і економічна модель – це не лише сучасні вимоги світу, але й великі можливості для України.

Під цим гаслом 25 лютого 2021 року відбулась довгоочікувана презентація компоненту «Циркулярна економіка та нові можливості зростання» фінансованої ЄС програми «Європейський союз для довкілля», яка реалізується в Україні.

До зустрічі приєдналося понад 160 учасників (67% жінки), серед яких представники міністерств (8%), міжнародних та національних організацій (11%), компаній (14%), бізнес та еко-асоціацій (26%), фінансових установ (5%), наукових кіл (23%) та інших (13%) зацікавлених сторін, діяльність яких зосереджена на досягненні сталого виробництва та споживання.

Старший викладач кафедри екологічної безпеки та природоохоронної діяльності Львівської політехніки Марія Руда активно співпрацює з Центром ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні, пройшла навчання й успішно склала іспит із курсу «Ресурсоефективне та чисте виробництво» (за методикою ЮНІДО з РЕЧВ) й отримала відповідний сертифікат.

Спікери заходу ознайомили учасників із:

  • складовими та перевагами компоненту міжнародної програми EU4Environment;
  • здобутками та досягненнями ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні;
  • можливостями та викликами імплементації концепції циркулярної економіки.

В рамках заходу відбулась урочиста подія: онлайн-нагородження 14 підприємств та їхніх представників за активну участь в РЕЧВ клубах у Хмельницькому та Полтавському регіонах України.

Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації