Представниця ІСТР взяла участь у міжнародній Літній школі зі студій пограниччя у Центрально-Східній Європі

ІСТР Львівської політехніки
учасники школи «Студії пограниччя у Центрально-Східній Європі та Чорноморському регіоні»

24 червня – 5 липня 2019 року в Харкові відбулася Друга літня школа «Студії пограниччя у Центрально-Східній Європі та Чорноморському регіоні», організована Центром дослідження міжетнічних відносин Східної Європи (Харків, Україна), Центром управління та культури в Європі Університету Санкт-Галлена (Швейцарія) і Центром міської історії Центрально-Східної Європи (Львів, Україна).

Для участі у школі конкурсна комісія відібрала 16 представників з України, Вірменії, Грузії, Литви, Нідерландів, США, Фінляндії та Чехії, серед яких була й викладач кафедри туризму Національного університету «Львівська політехніка» Мар’яна Сеньків.

Упродовж двох тижнів професори із США та Польщі проводили лекції у рамках трьох основних курсів. Зокрема, курс професора Стівена Сігела з Університету Північного Колорадо (США) було присвячено політичній географії імперських і національних кордонів, курс професорки Мейгіл Фавлер зі Стетсонського університету (США) сфокусовано на дослідженні культур прикордоння, а під час курсу професора Томаша Зарицького з Варшавського університету на прикладі Польщі проаналізовано історичні та міжнародні перспективи реальних і фантомних кордонів у Східній Європі.

Під час школи також було проведено низку гостьових лекцій, екскурсій і публічних заходів. Учасники школи мали змогу продемонструвати результати своїх досліджень зі студій пограниччя. Зокрема, Мар’яна Сеньків презентувала проект «Популяризація сільських туристичних ресурсів закладами освіти на українсько-польському прикордонні». Виступ відбувався англійською мовою.

учасники школи «Студії пограниччя у Центрально-Східній Європі та Чорноморському регіоні»