«Доля» знову всміхнулася політехнікам: представниці Університету перемогли на міжнародному пісенному фестивалі

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
Оксана Сондей, Катерина Гладій і Наталія Варцаба

ХХV Міжнародний пісенний фестиваль творчої молоді та студентів «Доля», який за час свого існування відкрив шлях у шоу-бізнес багатьом відомим артистам України, – вокальний конкурс, де перемагають найкращі. Тож цьогорічне перше місце в ньому солістки-політехніки – Оксана Сондей, Катерина Гладій і Наталія Варцаба вважають великим і справедливим творчим досягненням.

На конкурс ювілейного фестивалю було подано 187 заявок, як з України, так і з-за кордону – Росії, Білорусі, Болгарії, Молдови та Ізраїлю. До конкурсних виступів допустили 40 учасників – на десять осіб більше, ніж було заплановано.

Торік тріо «Сузір’я» як представник Львівської політехніки виконувало дві пісні – «Батькова сорочка» й «Де ти тепер?» – і здобуло друге місце. Цьогоріч у перший конкурсний день Оксана Сондей (ІГСН), Катерина Гладій (ІМФН) та Наталія Варцаба (ІНЕМ) підкорили слух і серця глядачів піснею на слова Тараса Шевченка «Все упованіє моє…»: голова журі народний артист України Мар’ян Гаденко високо оцінив «божественний спів» тріо, а народна артистка України Наталія Бучинська вигукувала «браво». Наступного фестивального дня дівчата заспівали романс Мирослава Скорика «Намалюй мені ніч». Третій день «Долі» був для «Сузір’я» найщасливіший – оголошення про те, що вони здобули першість у конкурсі, нагорода – поїздка до Румунії і виступ на гала-концерті.

Окрім колективної перемоги, дівчата привезли додому й особисті дипломи: Катерина Гладій отримала, як і торік, перше місце у номінації «авторська пісня», Оксана Сондей – друге місце як соліст та Христина Дутчак (ІГСН, приїхала на фестиваль уперше, разом із тріо) – теж друге. «Проте ми їхали цього року на «Долю» не стільки заради того, щоб здобути місця, – каже Катерина Гладій, – а щоб відчути атмосферу фестивалю, на якому всі спілкуються між собою на рівні, де можна набратися артистичного досвіду». Крім цього, «Доля» надихнула дівчат на нові пісні, ідеї, проекти, плани. Тож невдовзі, сподіваються дипломантки, їхній спів почує більше людей і не лише в Політехніці.

Оксана Сондей, Катерина Гладій і Наталія Варцаба