Представники Політехніки взяли участь у стартовій зустрічі проєкту «Зелена трансформація в українських університетах»

Наталія Чухрай, проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків
Фото із зустрічі у Вроцлаві

Європейський Альянс Unite! з ініціативи Вроцлавської політехніки запросив до співпраці сім університетів України, серед яких і Національний університет «Львівська політехніка». Заклади вищої освіти реалізовуватимуть проєкт «Зелена трансформація в українських університетах» (Green Transformation at Ukrainian Universities), який фінансує польське Національне агентство академічних обмінів (NAWA).

Головною метою є підтримка академічної спільноти України через залучення установ-партнерів до регулярних заходів у рамках проєкту Unite! Програми Erasmus+ у робочій зоні «Регіональна інноваційна екосистема та цифровий кампус» (WP8), яку очолює Вроцлавська політехніка. Інша, не менш важлива мета, – налагодити постійну співпрацю між українськими університетами та мережею Unite!, що сприятиме процесу післявоєнної відбудови нашої країни, а також стане важливим кроком у процесі її інтеграції до Європейського Союзу. У рамках виконання проєкту заплановано роботу за такими напрямами:

  • «Зелені» стандарти в інженерній освіті,
  • «Зелений» кампус,
  • літні школи,
  • три мікрокредитні освітні програми,
  • підготовка цифрових матеріалів.

Стартова зустріч представників усіх університетів-партнерів з України та Європейського Альянсу Unite!, зокрема його генерального секретаря Андреаса Вінклера, відбувалась у Вроцлавській політехніці з 25 до 28 січня 2023 року. Від Національного університету «Львівська політехніка» було делеговано три представники: проректорка Чухрай Наталія, професор Ігор Щур (Інститут енергетики та систем керування) і доцентка Христина Миронюк (Інститут будівництва та інженерних систем). У зустрічі також взяло участь керівництво Вроцлавської політехніки та представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти України. Учасники зосередились на розробленні та затвердженні робочого плану проєкту.

Фото із зустрічі у Вроцлаві Фото із зустрічі у Вроцлаві Фото із зустрічі у Вроцлаві Фото із зустрічі у Вроцлаві