«На практику до Польщі? А чому б ні?»: представники польського підприємства Color Graf зустрілися зі студентами ІКНІ

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
Студенти і викладачі кафедри ІТВС

Представники польського поліграфічного підприємства Color Graf зустрілися зі студентами кафедри інформаційних технологій видавничої справи та запросили їх на виробничу практику.

На зустріч, що відбулася зі студентами різних курсів, прибули представники підприємства – спеціаліст з організаційних питань Тетяна Семисюк, а також президент правління Роберт Доперальський. Переглядаючи слайдову презентацію, слухачі ознайомилися з продукцією та обладнанням підприємства, розміщеного у Ґданську, 60% працівників якого – українці.

Що ж пропонують поляки нашим студентам? Місячну виробничу практику, що може відбутися впродовж лютого – серпня. Студента очікує 8 годин праці і п’ятиденний робочий тиждень. За це він отримуватиме платню; яку саме – залежить від роботи, котру виконуватиме, однак гарантовано за 168 годин обіцяють заплатити 1400 злотих. Фірма також забезпечить практикантів медичним страхуванням, безкоштовним проживанням у хостелах, що при підприємстві, а також разовим харчуванням (повноцінним обідом).

Що треба зробити студентам, охочим попрактикуватися на Color Graf? Зголоситися на кафедру, де допомагатимуть представникам підприємства відбирати практикантів. Очевидно, що зважатимуть на успішність студента, на його фахову спроможність практикуватися на сучасному підприємстві, а знання польської мови стане додатковим чинником.

За словами керівника відділу працевлаштування та зв’язків із виробництвом Світлани Гладун, незабаром між Color Graf і Львівською політехнікою буде укладено угоду про співпрацю, де пропишуть усі правила практикування наших студентів на польському підприємстві.