Представники Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки взяли участь у семінарі в Польщі

НТБ Львівської політехніки
на семінарі в Польщі

24 та 25 червня 2016 року в Рогові (Польща) відбувся семінар «Різні аспекти оцифрування: організаційні, фінансові, правові та технічні в бібліотеках Польщі та України».

На семінарі Науково-технічну бібліотеку Національного університету «Львівська політехніка» представляли її директор Андрій Андрухів, заступник директора Олена Харгелія («Стан і перспективи оцифрування документів українських бібліотек») та інженер ІТ-відділу Павло Сохан («Початок оцифрування в бібліотеці «Львівської політехніки» – великі амбіції за низької оплати»).

Польські колеги поділились багатим досвідом з оцифрування своїх фондів та розглянули важливі питання, які необхідно розв’язати для реалізації успішного проекту збереження видань: якісне технічне забезпечення, фахове навчання персоналу, принципи відбору документів для формування колекцій, програмне і фінансове забезпечення та багато іншого. Також були представлені вже оцифровані колекції документів.

Семінар пройшов у тісному діалозі між усіма учасниками.

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки щиро вдячна колегам за можливість набути досвіду з важливого питання збереження фонду нашої книгозбірні!

на семінарі в Польщі на семінарі в Польщі на семінарі в Польщі