Представники МІОК на запрошення Світового Конґресу Українців взяли участь у заходах з нагоди 50-ліття СКУ в Торонто

МІОК Львівської політехніки
50-ліття СКУ в Торонто

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» впродовж підготовки до відзначення ювілейної дати – 50-ліття Світового Конґресу Українців – був партнером цієї найавторитетнішої організації української діаспори, що діє від імені двадцятимільйонної української спільноти за кордоном. Силами працівників Інституту було створено:

  • мандрівну виставку «Світовий Конґрес Українців: вчора, сьогодні, завтра», яку експоновано у різних країнах світу та в Україні (Київ, Полтава, Дніпро, Запоріжжя);
  • реалізовано проект «Кожного дня цитата про СКУ»;
  • за участю студентів Львівської політехніки створено відеоролики про діяльність СКУ та його проекти;
  • за сприяння та активної допомоги Львівської політехніки проведено низку заходів у рамках «Днів української діаспори у Львові».

На представницькій Міжнародній конференції «СКУ в 50 років і далі: Дорожня карта», що відбулася у Торонто 10–11 листопада 2017 року, як ключовий промовець виступила директор МІОК Ірина Ключковська, представивши доповідь «Освіта і культура як захист і зброя». Заступник директора Андрій Яців як автор та керівник проекту виставки «Світовий Конґрес Українців: вчора, сьогодні, завтра» представив здобутки Інституту.

МІОК отримав на міжнародному рівні високу оцінку діяльності, про що неодноразово говорив Президент СКУ Евген Чолій та очільники провідних українських організацій. Представникам Інституту випала також висока честь модерувати сесії.

З матеріалів Світового Конгресу Українців:

«Міжнародна конференція «СКУ в 50 років і далі: Дорожня карта», яка пройшла 10–11 листопада 2017 року, підсумувала півстолітню діяльність СКУ та долучилася до вироблення основних напрямів його майбутньої праці. У ній узяли участь релігійні і державні високопосадовці та дипломатичні представники з України і Канади, політики, члени Проводу і представники складових організацій СКУ з 10 країн світу та очільники партнерських організацій СКУ – Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з України та Атлантичної ради з США».

Урочисті заходи у Торонто були завершальними у серії подій, які відбувалися протягом року.

50-ліття СКУ в Торонто 50-ліття СКУ в Торонто 50-ліття СКУ в Торонто 50-ліття СКУ в Торонто