Представники Львівської політехніки та компанії Infineon Technologies обговорили питання співпраці

Науково-дослідна частина Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-зустрічі

Відбулася зустріч представників команди співпраці з університетами компанії Infineon Technologies (Віктора Креміня, Святослава Палія, Андрія Шпіцера, Тараса Домінюка та Ірини Шевчук) із представниками Національного університету «Львівська політехніка» – проректором з наукової роботи Іваном Демидовим, начальником Науково-дослідної частини Романом Небесним, завідувачем кафедри електронних обчислювальних машин Анатолієм Мельником, професором кафедри ЕОМ Валерієм Глуховим, керівником Tech StartUp School Назарієм Подольчаком та керівником Центру міжнародної освіти Наталією Гоц. Обговорили можливість за сприяння компанії Infineon Technologies обладнати лабораторію у нашій стартап-школі, проводити на її базі практичне навчання студентів, зокрема з використанням продукції фірми Infineon Technologies, організовувати науково-практичні конкурси для студентів, надати експонати для кімнати історії розвитку комп’ютерів тощо.

Представник компанії Infineon Technologies Святослав Палій зазначив, що не є прихильником брати на роботу студентів з ІІ–ІІІ курсу, як це часто роблять інші ІТ-компанії. Зауважив, що на пізнішому етапі кар’єри таким студентам починає бракувати фундаментальних знань із галузі. Студенти не усвідомлюють потребу в них під час навчання та протягом перших років роботи, але потім це стає проблемою, і їм важко професійно розвиватися, здобувати вищі посади в компаніях. Окреме питання – певний брак знань з суміжних дисциплін загальноосвітнього характеру, нижча соціалізованість студентів, які на ранніх курсах залишають навчання тощо.

Спільне бачення Infineon Technologies та Національного університету «Львівська політехніка» – підтримка активних студентів упродовж навчання, створення їм можливості не суміщати навчання в Університеті вже на ІІ–ІІІ курсах з роботою і в той же час інформування студентів про компанію, практична робота за напрямом діяльності компанії. По суті справи – це формування певної лояльності студента до компанії. Молодий фахівець, ще будучи студентом ІІ–ІІІ курсу, починає бачити компанію як свого бажаного роботодавця. Ріст ІТ-галузі у Львові становить близько 20–30% щорічно, відповідно компанії галузі мають високу потребу в талановитих фахівцях, яких готують в нашому університеті, зокрема на кафедрі електронних обчислювальних машин.

На поточному етапі співпраці запросили представників компанії Infineon Technologies особисто відвідати стартап-школу Політехніки й обговорити локацію і варіанти для облаштування майбутньої лабораторії. Важливо добре вписати лабораторію в контекст уже наявної інфраструктури для досягнення максимального синергетичного ефекту і створення мотивації студентів для професійного розвитку на базі Tech StartUp School.