Представники кафедри ЗМД Львівської політехніки взяли участь у цікавих заходах, що відбулися в Університеті

Кафедра ЗМД Львівської політехніки
на лекції Марка Зархіна

7 листопада 2017 року студенти і викладачі кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» відвідали відкриту лекцію Марка Зархіна – відомого та успішного підприємця (засновника і співвласника найбільшої ресторанної мережі в Україні), ресторатора-концептуаліста, громадського діяча, ідейного натхненника креативного розвитку нашого міста, випускника Львівської політехніки. У лекційній аудиторії було так людно, що багато кому не вистачило місця й довелося стояти – такий ажіотаж виник серед львівських політехніків та гостей Університету.

Марк Зархін багато говорив про критичне мислення і креативність як запоруку успіху в сучасному глобалізованому світі, насиченому інтернет-технологіями та іншими інноваціями. На його думку, єдиний спосіб стати успішним – стати самостійним.

Безперечно, слухачам до вподоби стало гасло «Львів – місто людей з креативним мисленням!».

Марк Зархін рекомендував прогресивній молоді розвивати в собі 7 ознак креативної людини:

  • індивідуалізм та нонконформізм;
  • праця над собою, постійний пошук нових знань, практик, вражень;
  • розглядати гроші лише як ресурс, який дає можливість реалізовувати власні проекти, особливо соціальні ініціативи;
  • цікавитись не кар’єрним ростом а створенням доданої вартості (станьте частиною чогось великого і важливого);
  • у креативних людей багато інтересів або бізнесів одночасно, вони різносторонні особистості;
  • толерантність до інакшості, толерантність до невдач (якщо ти зазнав поразки, підведися і спробуй ще раз, поки не досягнеш успіху; не вішай ярлики на інших, що збанкрутували – вони не лузери, вони завжди мають інший шанс);
  • стирання меж між роботою та відпочинком, уміння релаксувати під час робочого дня та працювати, наприклад, на пляжі.

Загалом, було цікаво, ресурсно та натхненно. Захотілося вийти зі своєї зони комфорту і почати змінювати світ на краще.
 

8 листопада 2017 року у Львівській політехніці відбулася презентація онлайн курсу «Критичне мислення для освітян», який розміщено у відкритому доступі на освітній платформі Prometheus. Старший викладач кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Мар’яна Руда відвідала цей захід.

Автор курсу Сергій Терно наголошував на актуальності критичного мислення в умовах становлення інформаційного суспільства, розвитку демократії, реформування важливих сфер життя українців, зокрема освіти. Для того, щоб досягти успіху, на думку автора, сьогодні уже не достатньо просто володіти інформацією. У ХХІ столітті справжнім капіталом стає людина, яка освоїла техніки критичного мислення, уміє визначати проблеми, приймати ефективні рішення.

І для того, щоб навчити студентів мислити критично, розвинути їх аналітичні здібності, що важливі та необхідні для менеджера в умовах глобалізації, викладачі кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності мають можливість зареєструватись на цей курс і отримати відповідний сертифікат про підвищення кваліфікації.