Представники кафедри ЕЛІ, учасники проєкту NAWA, переймають європейський досвід у галузі зеленої енергетики

Кафедра електронної інженерії Львівської політехніки
Фото з конференції

З 19 по 21 жовтня 2023 року працівники кафедри електронної інженерії Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки професор Павло Стахіра та аспірантка Наталія Кузик взяли участь у Міжнародній конференції International Conference on Climate Change: Challenges for Life Quality за підтримки проєкту NAWA.

У рамках конференції було проведено воркшоп для молодих науковців, який відвідала аспірантка Наталія Кузик. Зокрема, учасники побували у виїзній поїздці з д-ркою Krystyna Lelicińska-Serafin на сміттєспалювальний завод у Варшаві. Групу з представників різних країн ознайомили з новими технологіями і європейськими практиками будівництва сміттєспалювальних заводів та адаптацією промислових обʼєктів до інфраструктури регіону. Завод буде перероблювати сміття з усієї Варшави та продукувати електроенергію для третини міста. Також на заводі буде велика рекреаційна зона із зеленими насадженнями та громадським простором.

Крім того, було проведено практичні заняття під керівництвом д-рки Anna Rolewicz-Kalińska та п. Dominika Mucha щодо глобальних проблем екології та методів їхнього розв’язання. Наталія Кузик із групою з молодих науковців з різних країн підготували проєкт про ефективність енергозберігаючих технологій і важливість освітніх програм про збереження навколишнього середовища.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції