Представники ІМІТ пройшли наукове стажування у європейському органі сертифікації TÜV Rheinland у Польщі

Кафедра залізничного транспорту Львівської політехніки
Фото зі стажування в Польщі

З 29 січня до 3 лютого 2024 року завідувачка кафедри залізничного транспорту Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки Олена Баль і заступник директора Інституту Ярослав Болжеларський проходили наукове стажування у європейському органі сертифікації TÜV Rheinland Polska Sp.z o.o. у Кракові, Польща.

Стажування тривалістю 40 годин відбувалося офлайн, тема – «Розробка та впровадження системи сертифікації залізничного транспорту в Україні у контексті вимог законодавства ЄС». Під час заходу представники ІМІТ вивчали можливості співпраці між TÜV Rheinland Polska Sp.z o.o. та Національним університетом «Львівська політехніка» в сфері оцінки відповідності для продукції залізничного транспорту.

Завданнями стажування були:

  • аналізування вимог законодавства для сертифікації залізничного транспорту в ЄС (зокрема у Польщі);
  • вивчення процесів та вимог до залізничного обладнання для експлуатації в міжнародному сполученні;
  • дослідження можливостей впровадження нових технологій для підвищення безпеки й ефективності у залізничному транспорті;
  • вивчення досвіду сертифікації залізниць у країнах ЄС;
  • розроблення рекомендацій для оптимізації процесу сертифікації та покращення співпраці між TÜV Rheinland Polska Sp.z o.o. та українськими органами влади в галузі залізничного транспорту.

Це стажування відкрило для львівських політехніків можливості для глибшого розуміння процесів сертифікації у сфері залізничного транспорту в Європейському Союзі, розширило їхні знання з технічного регулювання та сприяло розвитку міжнародних відносин у цій галузі.

Заставка до матеріалу Фото зі стажування в Польщі Сертифікат учасника Сертифікат учасника