Польські фінансисти цінують політехніків: представників Університету переобрано членами Cпостережної ради Кредобанку

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
Наталія Чухрай та Левко Кльоба

Нещодавно річні загальні збори акціонерів ПАТ «Кредобанк», фінансової установи з найбільшою польською інвестицією в Україні, обрали на новий термін Cпостережну раду банку. Незалежними членами її були, зокрема, переобрані й представники Національного університету «Львівська політехніка» – проректор з наукової роботи професор Наталія Чухрай та доцент кафедри фінансів Інституту економіки і менеджменту Левко Кльоба.

Як повідомив керівник прес-служби Кредобанку Віктор Гальчинський, львівські політехніки долучились у цій наглядовій раді до шістьох представників акціонера – банку PKO Bank Polski, відомих польських фінансистів Якуба Папєрскі, Яна-Емерика Росьцішевского, Макса Крачковскі, Марціна Моша, Марека Щесьняка та Маґдалєни Косьміцкої.

Директор Інституту економіки та менеджменту Львівської політехніки професор Олег Кузьмін вважає, що це є свідченням високої фахової кваліфікації викладачів Інституту. Тим більш, що один з українських членів наглядової ради Левко Кльоба свого часу перейшов на наукову роботу до Університету саме з цього банку.

Слід зазначити, що чимала частина працівників і студентів Львівської політехніки користуються картками саме Кредобанку, а ті політехніки, що навчаються за обміном у польських університетах, також є власниками таких банківських карток, оскільки ця фінансова установа дає змогу відкривати рахунки у польських злотих у будь-якому її відділенні в Україні.

Довідка

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові у 1990 році, є найкрупнішим банком Західної України та найбільшою польською інвестицією у банківську систему України. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі PKO Bank Polski S.A., чия частка у структурі акціонерного капіталу банку становить 99,6%. «Кредобанк» є одним із трьох українських банків, чий кредитний рейтинг з 2006 року визначає одне з найстаріших рейтингових агентств світу Standard & Poor’s.