Представник Університету взяв участь у громадському обговоренні у Львівській обласній раді

Кафедра державної політики та врядування Львівської політехніки
Фото із заходу

5 квітня 2023 року у Львівській обласній раді з ініціативи депутатської групи «За християнські цінності» спільно з громадською організацією «Щаслива християнська сім’я» відбулося обговорення на тему «Захист християнських цінностей. Законопроєкт № 9103 – злочин проти національної безпеки».

У громадському обговоренні взяли участь депутати облради, науковці, освітяни, духовенство різних конфесій, громадські організації, представники громадськості та християнської інтелігенції з різних областей України.

Ініціатори обговорення висловилися проти законопроєкту № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств», який заплановано винести на розгляд Верховної ради України. На думку учасників зібрання, проєкт прирівнює права одностатевих пар до шлюбу чоловіка і жінки, що суперечить християнським цінностям, а також традиційним уявленням українців про подружжя.

У громадському обговоренні взяв участь доцент кафедри державної політики та врядування Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Львівської політехніки Василь Пасічник. У своєму виступі він застеріг українських парламентарів від прийняття законопроекту № 9103, що суперечить базовим українським національним цінностям, перешкоджатиме реалізації української національної ідеї, може посприяти росії у здійсненні спеціальних інформаційних операцій для підриву національної безпеки України та негативно позначитися на проведенні весняного контрнаступу Збройних Сил України, від якого значною мірою залежатимемся подальший хід російсько-української війни.

За підсумками громадського слухання було схвалено Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо проєкту «Закону України «Про інститут реєстрованих партнерств».

6 квітня 2023 року депутати Львівської обласної ради ухвалили під час позачергової сесії звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, вважаючи неприпустимим ухвалення законопроєкту № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» як такого, що суперечить Конституції України, Сімейному кодексу України, волевиявленню громадян України і моральним засадам українського суспільства.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу