Представник Університету увійшов до складу лідерів робочих груп Європейської ради аспірантів і молодих учених

За матеріалами порталу «Вища освіта»
Герб Львівської політехніки

20–24 квітня 2016 року в Люксембурзі відбулися щорічні заходи Європейської ради аспірантів і молодих учених Євродок (Eurodoc) – Конференція та Пленарні Збори, у яких взяла участь делегація Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

Конференція була присвячена підготовці наукових кадрів, молодих учених у контексті майбутніх перспектив «Early stage researchers’ training: which future?». Україна взяла участь у роботі конференції з виступом про польсько-українську дослідницьку співпрацю та у модеруванні однієї із сесії.

Пленарні Збори проходили у форматі стратегічної сесії, коли відбувається звітування роботи Президента, Правління, Скарбника, формулюють цілі на наступний рік, обирають Президію Ради, координаторів робочих груп та інший допоміжний персонал.

За результатами таємного голосування було обрано нову Президію ради на 2016–2017 роки, у якій більшість є представниками Східної Європи. Україна вперше увійшла до складу керівного органу організації молодих учених всеєвропейського рівня: Ірина Дегтярьова стала членом Правління Євродоку.

Крім того, представники Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України увійшли і до складу лідерів робочих груп: секретар РМУ Юлія Овчиннікова очолила робочу групу з інтердисциплінарності, консультанта РМУ Олександра Березка, який є представником Національного університету «Львівська політехніка», обрано на позицію веб-майстра.