Представник МІОКу взяв участь у ІІІ Конгресі Культури «Ukraine! Unmuted: Україна бере голос»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із заходу

8 вересня 2023 року Андрій Яців, заступник директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки, взяв участь у дискусії «Birdwatching: як змінився образ України за кордоном» у межах ІІІ Конгресу Культури «Ukraine! Unmuted: Україна бере голос», що відбувся у стінах Університету.

У дискусії, яку модерував Алім Алієв – заступник гендиректора Українського інституту, правозахисник, також взяли участь Аполена Рихлікова (Чехія), Ольга Хребор (Польща), Єва Якубовська (Німеччина).

Дискутанти говорили про те, якими нас бачить світ, як змінився образ нашої держави після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, якими мають бути новітні українські наративи тощо. Також було порушено питання інтеграції українських вимушених мігрантів за кордоном та їхньої ролі в адвокації України у світі.

Андрій Яців схарактеризував різні хвилі міграції українців, розповів про роль світового українства в умовах війни, про організації, які виникли після початку війни та їхню роботу для допомоги Україні. Він зауважив, що «саме нові біженці мають швидшу реакцію, вони швидше виходять на майдани. Проте, тільки у синергії між новоприбулими українцями та діаспорою можна досягти максимальних результатів».

Відбулася цікава та продуктивна розмова.

Фото із заходу Фото із заходу