Представник ІГСН взяв участь у зустрічі керівників ЗВО, що готують фахівців-міжнародників, з міністром Андрієм Сибігою

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із зустрічі

3 жовтня 2024 року в приміщенні Дипломатичної академії України у місті Києві відбулася зустріч міністра закордонних справ України Андрія Сибіги з керівниками закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців у сфері міжнародних відносин. У заході взяв участь заступник директора Інституту гуманітарних і соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», доцент кафедри політології та міжнародних відносин Олег Цебенко.

В рамках зустрічі було обговорено пріоритетні напрями співпраці між закладами вищої освіти та Міністерством закордонних справ України у підготовці майбутніх фахівців у сфері міжнародних відносин, проаналізовано потенційні виклики та проблеми. Міністр анонсував відкриття 50 вакансій у центральному апараті МЗС найближчим часом для молодих випускників вишів.

Команда міністерства презентувала можливості для студентів пройти стажування в МЗС чи закордонних дипломатичних представництвах України, надала рекомендації щодо компетентностей, якими має володіти майбутній працівник дипломатичної служби. Міністр також зазначив, що МЗС сформує постійний канал співпраці з університетами для налагодження тісної взаємодії та покращення підготовки студентів-міжнародників.

Окремо Олег Цебенко провів зустріч зі студентами магістерського рівня освітньої програми «Міжнародні відносини» кафедри політології та міжнародних відносин Ольгою Власенко та Олегом Пехником, які є працівниками МЗС України. Кафедра пишається своїми студентами-дипломатами!

З деталями зустрічі можна ознайомитись на сайті Міністерства закордонних справ України.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі