День юриста у Політехніці: правників Університету нагородили почесними грамотами, подяками та орденами

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні

6 жовтня в актовій залі головного корпусу Політехніки відбулося святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні.

Поважними гостями свята стали виконувач обов’язків ректора Політехніки Володимир Павлиш, голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Львівської обласної організації Союзу юристів України, заслужений юрист України, директор ІНПП Володимир Ортинський, начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа та інші. Модерувала урочистий захід заступник директора з виховної та організаційно-господарської роботи Інституту права та психології Уляна Парпан.

– Юрист покликаний зберігати честь, свободу і право кожного громадянина нашої держави. Від вашої порядності, від вашої чесності, від вашої відповідальності залежить, у якій країні ми будемо жити завтра. Ви є одними з тих, хто визначає якість і темпи перетворень, які чекають на суспільство, – виступив із вітальним словом Володимир Павлиш.

У своєму привітанні Олег Синютка запевнив, що Львівщина нині найбільше серед інших областей України може пишатися своєю юридичною школою.

– Юристи повинні стати стовпами змін в Україні, що мають не лише розпочатись, а й завершитись. У тому, що ці зміни неминучі, уже не сумнівається ніхто. Важливо те, чого ти досягнеш післязавтра, – заради цього можна пожертвувати тим, що є сьогодні. Тому тепер дуже важливо, щоб саме юристи витворювали системно правильні рішення, які дадуть можливість збалансувати всі гілки влади, громадянинові України – відчуття захищеності, а органам влади – такі повноваження, які зможуть забезпечити стійкість і розвиток нашої держави. Не залишайтеся осторонь цих процесів: це не чужа країна – це наша з вами країна, і нині ми можемо зробити найбільше, ніж у будь-які інші часи! – закликав голова ЛОДА.

Програма заходу передбачала й численні нагородження. Політехнікам вручили почесні грамоти ЛОДА за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розбудову правової держави, зокрема директорові ІНПП професору Володимиру Ортинському, заступнику директора ІНПП, деканові повної вищої освіти професору Тарасу Герасиміву, заступнику декана базової вищої освіти ІНПП доценту Ірині Хомишин. Почесними грамотами Львівської обласної організації Союзу юристів України відзначили заступника директора ІНПП, декана базової вищої освіти професора Олексія Остапенка, завідувачів кафедр ІНПП: адміністративного та інформаційного права – професора Надію Бортник, теорії та філософії права – професора Степана Сливку, кримінального права і процесу – професора Олексія Гуміна, історії держави і права – професора Володимира Макарчука, конституційного та міжнародного права – професора Віталія Ковальчука, цивільного права та процесу – доцента Ігоря Паньонко.

Вручили також подяки від Львівської міської ради, від міського голови Львова та ордени від ЛОО Союзу юристів України.

Від імені Національної поліції Львівщини Валерій Середа вручив Володимирові Ортинському подяку за працю, спрямовану на те, аби перетворити Україну на могутню правову державу.

святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні святкове нагородження з нагоди ХХ ювілейного Дня юриста в Україні