Працівники Університету провели для школярів «Зимову школу інфомедійної грамотності»

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Заставка зимової школи

З метою розширення профорієнтаційної роботи кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки та Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації Університету провели 20–23 лютого 2024 року профорієнтаційний та маркетинговий захід – «Зимова школа інфомедійної грамотності» для школярів. Його мета – залучити майбутніх випускників загальноосвітніх середніх шкіл до навчання на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти освітньої програми «Соціальні комунікації та інформаційна діяльність» спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».

Захід було проведено на високому навчально-педагогічному рівні, створено належні умови для роботи слухачів дистанційно (на платформі Google Meet), враховуючи військовий стан та карантинний режим. Оголошення про захід поширювали в соціальних мережах, зокрема на сторінці кафедри СКІД.

До участі зареєструвались учні загальноосвітніх шкіл, ліцеїв міста Львова, Львівської області та міста Києва. Активними учасниками стали учні СЗШ № 55 м. Львова, Липівського ЗЗСО І–ІІІ ступенів, ліцею № 5 Львівської міської ради та школи І–ІІІ ступенів № 212 міста Києва.

Викладачі кафедри СКІД підготували цікаві доповіді та презентації, що стосувалися інфомедійної грамотності, й виступили відповідно до укладеної програми. Було проведено цікаві практичні завдання: онлайн-вікторина «Фейк чи правда?», вправи зі знання термінів, укладання імейл-листів з використанням сучасних правил digital-етики, укладання парафраз на основі опрацювання статті зі сфери соціальні комунікації, гра Kahoot за темою школи, формулювання завдання для чату GPT, перефразування тексту за допомогою GPT у стилі Гаррі Потера.

Також учні отримали домашні завдання та обіцяли взяти участь у літній профорієнтаційній школі.

У заході взяли участь директор Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки Василь Лозинський, а також викладачі кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності: голова організаційно-технічного комітету, завідувач кафедри СКІД Олександр Марковець, доцентки Марія Комова, Жанна Мина, Віталіна Горова, Наталія Химиця та Анна Шілінг.

Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи