Працівники Науково-технічної бібліотеки Університету провели захід для дітей «Світ японської культури»

НТБ Львівської політехніки
діти на заході «Світ японської культури»

4 серпня працівники Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» в рамках Тижня мандрів провели у Львівській обласній бібліотеці для дітей захід під назвою «Світ японської культури», що вже відбувався під час Наукових фестин і дуже сподобався тодішнім учасникам.

Працівниця бібліотеки Ольга Мерза познайомила дітей з японською писемністю, розповіла про еволюцію японського письма і способи творення слів у японській мові. Учасники дійства вивчили кілька японських ієрогліфів, після чого спробували відтворити їх на папері. Найуважніші отримали значки з героями аніме як призи.

Також діти ознайомилися з мистецтвом манги, історією її зародження і розвитку, а також прочитали кілька сторінок манги українською. Завершився захід переглядом оскароносного аніме «Віднесені привидами» японського режисера Хаяо Міядзакі.

діти на заході «Світ японської культури» діти на заході «Світ японської культури» діти на заході «Світ японської культури» діти на заході «Світ японської культури»