Працівники МІОКу зустрілися з президентом Європейського Конґресу Українців Богданом Райчинцем

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Богдан Райчинець

9 лютого на платформі Zoom відбулася зустріч команди Міжнародного інституту освіти, культури і зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з Богданом Райчинцем, президентом Європейського Конґресу Українців та головою організації «Українська ініціатива в Чехії».

Європейський Конґрес Українців – багаторічний партнер МІОКу. Історія співпраці – це організація і проведення численних заходів, презентацій, виступів. Зокрема, фахівців МІОКу було запрошено для експертизи проєкту, створеного для допомоги українським мігрантам у Чехії.

Богдан Райчинець – справжній лідер українського руху в Європі. Після широкомасштабного вторгнення росії в Україну активно займається гуманітарною допомогою для України та біженців зокрема. МІОКівцям важливо було скоординувати напрями роботи і вивчити можливості для ефективної взаємодії. Адже саме на таких засадах вибудовується партнерство.

Метою зустрічі було окреслити найперспективніші напрями подальшої співпраці. Обговорено можливості участі представників ЄКУ в майбутніх конференціях, дослідницьких проєктах. Запропоновано підготувати документ, який засвідчує співпрацю між структурами.

У зустрічі взяли участь директорка МІОКу Ірина Ключковська, заступники Оксана П’ятковська й Андрій Яців, україністи, міграційники та працівники відділу зв’язків з діаспорою.