Працівники МІОКу зустрілися з представницями Світової федерації українських жіночих організацій

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-зустрічі

Працівники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» взяли участь у зустрічі з представницями СФУЖО – Євгенією Петровою (Канада), Марією Фінів (Великобританія), Мар’яною Заяць (США) і Христиною Верещук (США). Зустріч відбулася на платформі Zoom.

Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО) – багаторічний стратегічний партнер МІОКу. У рамках розмови обговорили тему цьогорічної асамблеї «Українка у світі: професіоналізм, активізм, традиція», визначили її фокус та кандидатури учасниць панельний дискусій і запрошених гостей.

Нагадуємо, що перша Асамблея відбулася у Львівській політехніці у 2019 році. У зв’язку з війною прийняли рішенні про її проведення у Польщі. Обговорили також питання організації та проведення Конгресу СФУЖО, який відбудеться у Перемишлі та буде присвячений 75-літтю СФУЖО.

Крім цього, спільно сформували робочу групу цьогорічного літературного конкурсу СФУЖО імені Марусі Бек.

Маруся Бек – почесна членкиня СФУЖО та Союзу Українок Америки, відома громадсько-політичної діячка США українського походження, перша жінка-адвокат в Америці, яка понад 20 років працювала в мерії міста Детройта і навіть обіймала посаду мера. Маруся Бек усе життя підтримувала українську громаду, відстоювала права та інтереси українців.

Впевнені, що зможемо якісно й успішно продовжити нашу співпрацю, разом наближати перемогу України!