Працівники МІОКу взяли участь в онлайн-конференції «Українська школа за кордоном – як фактор збереження ідентичності»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-конференції

22 травня 2021 року працівники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» взяли участь в онлайн-конференції «Українська школа за кордоном – як фактор збереження ідентичності». Організатором конференції виступила українська школа «Материнка» імені Дмитра Павличка у Варшаві.

Учасники заходу обговорювали питання, пов’язані зі структурою та напрямами діяльності української школи за кордоном щодо збереження ідентичності. Ділилися історіями та причинами створення українських шкіл, які вони представляли.

Оксана Трумко, к. філол. н., наукова співробітниця Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою, та Олена Мицько, провідна філологиня МІОКу, розповіли про проєкти Інституту, які створені для підтримки українознавчих суботніх та недільних шкіл за кордоном. Це:

  • портал «Український освітній всесвіт» – перша та єдина онлайн-карта українознавчих освітніх закладів світу й комунікативна платформа для освітян;
  • підручники та посібники для викладання української мови як іноземної на всіх рівнях, зокрема нові видання МІОКу «Ключ до України: міста і люди» та «Образки з Лесиного життя»;
  • портал «Крок до України».

Не оминули увагою доповідачки й конгреси, конференції, круглі столи, навчально-методичні семінари, які проводить МІОК з метою обміну думками між освітянами та напрацювання нових ідей для промоції української мови у світі.