Працівники МІОК Львівської політехніки взяли участь у заходах ХI Екуменічного соціального тижня

МІОК Львівської політехніки
групове фото

Цього року Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки долучився до організації Всеукраїнського суспільного форуму «ХI Екуменічний соціальний тиждень. Молодь-Віра-Покликання». 4 жовтня 2018 року працівники Інституту взяли участь у відкритті заходу та відкритій дискусії «Молодь. Віра. Покликання», а 6 жовтня провели воркшоп на тему «Мігрувати, але не покидати?».

Воркшоп відбувся у межах Виставки-ярмарку громадських організацій ХI Екуменічного соціального тижня. Працівники МІОКу ознайомили учасників з основними поняттями у сфері міграції та з тим, наскільки різноманітними можуть бути міграційні процеси. Наші гості одержали й систематизували знання, що міграція може бути різною за метою: працевлаштування, навчання чи отримання притулку. Крім цього, фасилітатори звернули увагу й на термін переїзду, адже люди можуть мігрувати як тимчасово, так і назавжди.

Оскільки в сучасному світі зупинити міграцію неможливо, учасники заходу обговорили, як з її допомогою отримати користь не лише для себе, а й для сім’ї, місцевої громади чи навіть цілої країни, пропонували свої варіанти, як максимізувати користь від міграції на різних рівнях. Найактивніші з них отримали подарунки – книги «Життя – Тобі» та «Діти емігрантів про себе». Ці видання є результатами реалізованих МІОКом проектів спільно з дітьми з України та з-за кордону.

на форумі «ХI Екуменічний соціальний тиждень. Молодь-Віра-Покликання» на форумі «ХI Екуменічний соціальний тиждень. Молодь-Віра-Покликання» на форумі «ХI Екуменічний соціальний тиждень. Молодь-Віра-Покликання» на форумі «ХI Екуменічний соціальний тиждень. Молодь-Віра-Покликання» на форумі «ХI Екуменічний соціальний тиждень. Молодь-Віра-Покликання» на форумі «ХI Екуменічний соціальний тиждень. Молодь-Віра-Покликання» на форумі «ХI Екуменічний соціальний тиждень. Молодь-Віра-Покликання» на форумі «ХI Екуменічний соціальний тиждень. Молодь-Віра-Покликання» на форумі «ХI Екуменічний соціальний тиждень. Молодь-Віра-Покликання»