Працівники МІОК взяли участь у конференції «Україна-ЄС: відносини у часи невизначеності та швидких змін»

МІОК Львівської політехніки
на Міжнародній конференції «Україна-ЄС: відносини у часи невизначеності та швидких змін»

2 березня 2017 року на Міжнародній конференції «Україна-ЄС: відносини у часи невизначеності та швидких змін» Оксана П’ятковська, старший науковий співробітник Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», представила результати дослідження міграційних намірів студентської молоді в умовах візової лібералізації, яке було проведено МІОКом у листопаді 2016 року.

Виступаючи на панельній дискусії «Україна – ЄС: проблеми міграції», Оксана П’ятковська виокремила основні виклики, що можуть бути зумовлені запровадженням безвізового режиму в умовах недостатньої поінформованості населення про специфіку візової лібералізації, а також представила думку студентів щодо того, які основні наслідки може мати візова лібералізація. У доповіді дослідниця також торкнулася основних чинників міграції та готовності молоді до неофіційного працевлаштування за кордоном. У ході подальшої дискусії учасники обговорювали зокрема питання студентської мобільності та проблеми повернення в Україну осіб, які отримали освіту за кордоном.

Від МІОКу участь у конференції також взяв молодший науковий співробітник Юрій Марусик.

на Міжнародній конференції «Україна-ЄС: відносини у часи невизначеності та швидких змін» на Міжнародній конференції «Україна-ЄС: відносини у часи невизначеності та швидких змін» на Міжнародній конференції «Україна-ЄС: відносини у часи невизначеності та швидких змін» на Міжнародній конференції «Україна-ЄС: відносини у часи невизначеності та швидких змін» на Міжнародній конференції «Україна-ЄС: відносини у часи невизначеності та швидких змін»