Працівники кафедри технології органічних продуктів стажувалися в ЛНУ імені Івана Франка

Кафедра технології органічних продуктів Львівської політехніки
Фото зі стажування

Відбулася підсумкова зустріч за результатами стажування завідувача кафедри технології органічних продуктів Богдана Дзіняка і викладачів кафедри Оксани Нагурської та Ольги Федотової із завідувачем кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка Ігорем Пандяком та колективом працівників.

Під час стажування здійснено аналіз робочих програм, методичних вказівок та навчально-методичного забезпечення дисциплін, що охоплюють сучасні технології виробництва харчових продуктів. Особливу увагу приділено формам і методам подання матеріалу, інтеграції теоретичних знань із практичними навичками, використанню сучасного обладнання, а також засобів мультимедійного супроводу під час викладання.

У межах стажування вивчено підходи до структурування та подання лекційного матеріалу, зокрема застосування інтерактивних технологій навчання, мультимедійного супроводу. Проведено аналіз методики організації та проведення практичних і лабораторних занять із фокусом на формування професійних компетентностей здобувачів, розвиток навичок роботи із сучасним технологічним обладнанням та впровадження інноваційних процесів у харчовій промисловості.

Здійснено ознайомлення з тематикою наукових досліджень викладачів та здобувачів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ, участю кафедри у науково-практичних конференціях, публікацією результатів досліджень у фахових виданнях. Опрацьовано напрями співпраці з науково-дослідної роботи між кафедрами, зосереджені на вивченні інноваційних технологій у сфері розробки нових харчових продуктів, удосконаленні рецептур і технологічних процесів виробництва.

Велику увагу приділено організації роботи в «Лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування», що є базою практичної підготовки фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології». Головною метою діяльності лабораторії є підготовка висококваліфікованих кадрів за допомогою вдалого поєднання теоретичних знань та практичних навиків.

На завершення зустрічі здобувачі бакалаврського і магістерського рівнів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» та працівники кафедри технології органічних продуктів Львівської політехніки долучилися до відкритої онлайн-лекції дисципліни вільного вибору «Мистецтво сомельє» доцентки кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій (ЛНУ імені Івана Франка) Ольги Маслійчук та запрошеного лектора – професійного сомельє Grand Hotel Lviv Петра Добровольського.

Фото зі стажування Фото зі стажування Скріншот з онлайн-лекції