Працівники кафедри ДАС створять проєкт кімнати-музею художника-сценографа світового рівня Євгена Лисика

Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з відвідин школи

Представники кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну ― завідувач Віктор Проскуряков, заступник завідувача кафедри Ігор Копиляк, старший викладач Юлія Богданова ― відвідали Шнирівський заклад середньої освіти І–ІІІ ступенів ім. П. Федуна («Полтава»), що на Львівщині.

У межах зустрічі обговорили ідею створення кімнати-музею художника-сценографа світового рівня Євгена Лисика, який колись навчався в цій школи. Ця постать цікава політехнікам через багаторічну співпрацю з родиною та колегами митця і вивчення його творчого доробку. До слова, на кафедрі ДАС кілька років тому відбувся захист кандидатської дисертації, присвяченої сценографічним творам Євгена Лисика.

Також політехніки провели профорієнтаційну роботу, розповівши керівництву освітнього закладу про можливості та переваги навчання у Львівській політехніці.

― Ми домовилися розвивати співпрацю із цим закладом середньої освіти, організовуючи зокрема пленери за участю наших студентів і місцевих учнів. Окрім цього формуватимемо базу для ознайомлення старшокласників зі специфікою творчого конкурсу для вступу на архітектурні спеціальності Львівської політехніки, ― зазначив завідувач кафедри ДАС Віктор Проскуряков.

За результатами зустрічі директор Шнирівського ЗЗСО Володимир Гаврищук запропонував працівникам кафедри дизайну архітектурного середовища ІАРД створити проєкт музейного простору, щоб візуалізувати досягнення Євгена Лисика в царині сценічного монументального мистецтва.

Фото з відвідин школи Фото з відвідин школи Фото з відвідин школи Фото з відвідин школи Фото з відвідин школи Фото з відвідин школи Фото з відвідин школи Фото з відвідин школи Фото з відвідин школи Фото з відвідин школи Фото з відвідин школи