Працівники кафедри АВКТ підвищили кваліфікацію із впровадження SCADA-систем у лабораторії компанії Schneider Electric

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Скріншот з онлайн-заняття

Нещодавно працівники кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Інституту енергетики та систем керування Львівської політехніки Федір Матіко, Ігор Костик та Оксана Биць пройшли курс навчання в лабораторії InnovationHub компанії Schneider Electric за темою «Програмне забезпечення для візуалізації AVEVA InTouch HMI. Розроблення системи людино-машинного інтерфейсу».

Хоча навчання відбувалося в дистанційній формі, однак кожному учаснику було надано можливість встановити на свій комп’ютер віртуальну машину зі SCADA-пакетом AVEVA InTouch HMI версії 2023 року і так працювати з найновішою версією цього пакету, яка має вбудовані інноваційні функції та можливості.

Навчальний курс був надзвичайно інтенсивним та містив більше 20 лабораторних занять, які дали можливість відчути переваги нової версії InTouch HMI порівняно з попередніми. Зокрема, під час навчання розглянуто такі важливі складові створення системи людино-машинного інтерфейсу:

  • конфігурація вікон та базова навігація;
  • словник тегів InTouch;
  • візуалізація Situational Awareness;
  • тривоги (аварійні події) та їх реєстрація;
  • реєстрація даних та формування трендів;
  • скрипти програми InTouch (Quick Script);
  • вступ до промислової графіки QuickScript.NET;
  • функції безпеки;
  • налаштування Network Application Development (NAD);
  • віддалений доступ до SCADA-аплікації та веб-клієнт.

Завідувач кафедри АВКТ Федір Матіко зазначив, що нові програмні пакети компанії AVEVA буде впроваджено у навчальний процес кафедри, зокрема в дисципліни «Багаторівневі системи керування технологічними процесами», «Супервізорні системи керування та збору даних» та «Інтеграційні технології в автоматизованих системах керування», впроваджені для курсового проєктування, виконання бакалаврських та магістерських кваліфікаційних робіт. Це дасть можливість підвищити якість формування фахівців з автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій вдячна компанії Schneider Electric за добру організацію навчання, а також надану можливість працювати з ліцензованим програмним забезпеченням AVEVA InTouch HMI для створення багаторівневих комп’ютерно-інтегрованих систем керування технологічними процесами.

Скріншот з онлайн-заняття Скріншот з онлайн-заняття Скріншот з онлайн-заняття Скріншот з онлайн-заняття Скріншот з онлайн-заняття Сертифікат учасника Сертифікат учасника Сертифікат учасника