Працівники Інституту енергетики та систем керування пройшли стажування у польській філії компанії Mitsubishi Electric Europe B.V.

Кафедра теоретичної та загальної електротехніки
Польська філія компанії Mitsubishi Electric

З 6 до 10 вересня 2021 року професор Сергій Рендзіняк і доцент Орест Гамола з кафедри теоретичної та загальної електротехніки і доцент Ігор Біляковський із кафедри електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем Інституту енергетики та систем керування Львівської політехніки проходили тренінг персоналу в рамках програми мобільності в польській філії компанії Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o), Краків, Польща.

Mitsubishi Electric – світовий лідер у виробництві та продажу електронного обладнання для комерційного і промислового використання. Її продукти та системи використовують у країнах Центрально-Східної Європи. Польська філія Mitsubishi Electric управляє продажами, обслуговуванням і технічною підтримкою для всієї мережі місцевих торгових точок та дистриб’юторів у регіоні Центральної та Східної Європи, що включає Польщу, Чехію, Угорщину, Словаччину, Румунію, Болгарію й інші країни Балкан.

Під час тренінгу викладачі Львівської політехніки освоювали програмування мовою ladder logic програмованих логічних контролерів фірми Mitsubishi Electric типу FX3G/FX3U, FX5; ознайомилися з комунікаційним протоколом Modbus, який заснований на технології master-slave для організації зв’язку між електронними пристроями для передавання даних через послідовні лінії зв’язку RS-485 на прикладі частотного перетворювача, а також ознайомилися з особливостями керування індукційними двигунами і сервоприводом та з програмним комплексом SCADA.

За результатами тренінгу отримано сертифікати. Пройдений тренінг зараховано як навчання за програмою підвищення кваліфікації за кордоном (ЄС або ОЕСР).

Упродовж осінньо-зимового періоду 2021 року було отримано додаткові навчальні матеріали для роботи з обладнанням та розроблення нових лабораторних робіт. Набуті знання та навички буде використано для розроблення й постановки лабораторних робіт для студентів відповідного спрямування на програмованих логічних контролерах типу FX3G/FX3U фірми Mitsubishi Electric, які були передані кафедрам ІЕСК.

Заплановано подальшу співпрацю з польською філією компанії Mitsubishi Electric Europe B.V..

Сертифікат Сергія Рендзіняка Сертифікат Ореста Гамоли Сертифікат Ігоря Біляковського