Працевлаштування молоді у фармації: нові можливості від компанії «Подорожник»

Ірина Мрочко, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Фото із круглого столу

22 травня в Інституті хімії та хімічних технологій Львівської політехніки у межах проєкту «Хороші рішення для прогалин у фармації: відповідно до європейських пріоритетів» відбулася зустріч із представниками фармацевтичного бізнесу — мережевої компанії «Подорожник». Тема зустрічі — «Перспективи працевлаштування, стажування та кар’єрного росту майбутніх спеціалістів галузі». Метою було обговорення програм працевлаштування молоді «Подорожник START», soft skills для самореалізації, співпраці в межах проєкту «Навчальна аптека», а також тренінгів для працівників аптек з обслуговування людей з інвалідністю.

Вступна частина конференції була присвячена ознайомленню з можливостями та діяльністю аптек «Подорожник». Партнерка зі співпраці із закладами освіти Марта Пилат розповіла про навички, які потрібні майбутнім спеціалістам:

— Для початку це успішне вміння керувати своїм часом: дуже важливо планувати свої справи на день і робити паузи на відпочинок. Не менш важливою є організованість, оскільки фармацевт має великий обсяг роботи і потрібно вміти її оптимізувати. Оскільки фармацевт працює з людьми, він має і вміти доносити інформацію до людей та правильно з ними комунікувати.

На конференції також була присутня Юліана Камінська — керівниця супроводу мережі аптек «Подорожник», яка у своїй частині доповіді розповіла про те, чому молодому фармацевтові варто обрати роботу саме «Подорожника» і як виникла ідея створення програми «Подорожник START».

— Оскільки в нас забезпечено різнобічний розвиток і можливості, ми ніколи не робимо різниці між тими, хто має досвід, і тими, хто його не має. Наша програма «Подорожник START» розв’язує проблему недосвідченості. Ми зіткнулися з проблемою, що в інших компаніях вимагають досвідчених працівників. Але де набратися цього досвіду, ніхто не знає. Ми зрозуміли, що ця проблема існує, і готові її розв’язати, надаючи можливість студентам фармацевтичної галузі здобувати практичні навички в нас. Отже, можливості є — потрібне лише бажання.

— Як студентові працювати на роботі й водночас навчатися?

— Зважаючи на такі моменти, ми для цієї категорії студентів стараємося максимально підібрати комфортний графік роботи без надмірного перепрацювання і з можливістю поєднувати з навчанням. У наших аптеках є достатня кількість працівників, які працюють позмінно, тому в будь-якому разі є люди, які можуть підмінити іншого працівника. Так ми вирішуємо нестачу кадрів в інших аптеках.

Ця зустріч підтвердила, що компанія «Подорожник» активно працює над розв’язанням проблеми недосвідченості молодих спеціалістів і нестачі кадрів у галузі, створюючи сприятливі умови для навчання та роботи. Завдяки таким ініціативам студенти набувають цінних практичних навичок, що є важливим кроком для їхньої успішної кар’єри у фармацевтичній галузі.

Фото із круглого столу Фото із круглого столу