«Практикум з філософії» – нове навчально-методичне видання кафедри філософії

Кафедра філософії Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

Нещодавно у видавництві «Новий Світ-2000» вийшов друком «Практикум з філософії», укладений педагогічно-науковими працівниками кафедри філософії за загальною редакцією завідувача кафедри, доктора філософських наук Ігоря Карівця.

Виконуючи завдання «Практикуму», студенти-політехніки мають можливість глибше зрозуміти лекційний матеріал та ґрунтовніше підготуватися до практичних завдань. Викладачі можуть використовувати цей «Практикум» у дидактичних цілях, пропонуючи студентам виконати різного типу завдання, щоб представити їх на практичних заняттях. Крім цього, у «Практикумі» до кожної теми передбачені дискусійні питання, які розвиватимуть комунікативні та аргументативні (логічні) навички студентів, бо філософська дискусія потребує не крику, а спокійного обґрунтування своєї позиції, вміння аргументувати. Також цей «Практикум» можна використовувати для самоосвіти та самостійної роботи.

Неформальне виконання завдань «Практикуму» буде корисним для студентів-політехніків: вони зможуть поглибити своє знання філософії як нормативного курсу, розвинути вміння аргументувати та логічно мислити, дізнатися значення нових філософських термінів та особливості філософського осягнення світу й людини.