Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович зустрілася зі студентами Університету

Прес-служба Львівської політехніки
Зустріч із Марі Йованович

Новий Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович здійснює ознайомлювальну поїздку регіонами України. Днями вона відвідала Львів та завітала до Національного університету «Львівська політехніка».

Пані Марі Йованович тепло привітав ректор Університету професор Юрій Бобало.

Надзвичайний і Повноважний посол США виступила з лекцією перед студентами Інституту гуманітарних і соціальних наук. Це не була класична лекція, радше відверта розмова. Нашу гостю цікавили погляди молодих українців на соціальні і політичні проблеми своєї країни. Вона уточнювала їхні відповіді на запитання щодо підвищених тарифів на комунальні послуги, ефективність субсидій тощо.

З особливим зацікавленням американський посол слухала розповіді студентів зі Сходу України, зокрема Маріуполя, Луганська та Криму, запевнивши присутніх, що США ніколи не визнає анексію Криму, окупацію частини Донбасу і не буде скасовувати санкції проти Росії.

Нагадаємо, в серпні цього року Марі Йованович змінила на посаді Надзвичайного і Повноважного посла США в Україні Джеффрі Пайєта. Вона народилася у Канаді. Має великий досвід дипломатичної роботи, зокрема, працювала американським послом у Вірменії та Киргизстані, у посольствах США у Лондоні та Москві. А десять років тому була заступником голови дипломатичної місії в Україні, тоді й уперше відвідала Львів.

Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович Зустріч із Марі Йованович