Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Львівську політехніку

Прес-служба Львівської політехніки
Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Політехніку

17 жовтня ректор Національного університету «Львівська політехніка», голова Ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало зустрівся з послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон. Разом з нею до Університету прибули консул Франції в Україні Марі Елен Тейлуні, почесний консул Франції в Україні Данило Ярема, директор Альянс Франсез у Львові Бернард Уліа, аташе з університетського співробітництва французького посольства Сільвіан Ріголе та аташе зі співробітництва в галузі французької мови Фабріс Пето.

Ректор Львівської політехніки тепло привітав гостей і ознайомив їх з основними напрямами освітньої та наукової діяльності Університету, який незабаром відзначить своє 200-річчя. Говорив він і про насичену міжнародну співпрацю з провідними університетами світу, підготовку до урочистого відзначення 200-річчя Львівської політехніки.

Пані Ізабель Дюмон зазначила, що Франція є добрим другом України та готова всіляко сприяти їй у проведенні реформ, налагодженні плідного співробітництва у всіх галузях, зокрема в освіті й науці.

У зустрічі взяли участь проректори Університету професори Юрій Рашкевич і Наталія Чухрай, а також керівник відділу менеджменту та інновацій Львівської політехніки Олена Бобало.

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Юрій Рашкевич, коментуючи цей візит, наголосив, що співпраця з університетами Франції має чималу історію. Найпершою була угода Львівської політехніки з університетом Сержі-Пунвас. Дуже тісно співпрацюють із французами хіміки-технологи та будівельники, зокрема у сфері досліджень кераміки, цементу, інших будівельних матеріалів. Ініціатором цієї співпраці був французький професор, українець за походженням Володимир Лугов’як.

Співробітництво львівських політехніків з університетом Нансі та Центральною школою електроніки здебільшого стосується академічної мобільності в рамках програми Еразмус плюс. Останніми роками налагоджено тісний контакт з університетом Леман. Ініціативу в цьому випадку виявили науковці кафедри біологічно-активних сполук, фармації та біотехнології Інституту хімії та хімічних технологій. Вирішується питання здобуття подвійних українсько-французьких дипломів саме у сфері біотехнологій.

Наприкінці зустрічі ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало запросив посла Франції в Україні пані Ізабель Дюмон на урочистості з нагоди 200-річчя Університету.

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Політехніку Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Політехніку Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Політехніку Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Політехніку Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Політехніку Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Політехніку Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Політехніку Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Політехніку