Посібник «Технологія та обладнання лікеро-горілчаних виробництв» для майбутніх технологів харчової галузі

Кафедра технології органічних продуктів Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

На кафедрі технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки видано навчальний посібник «Технологія та обладнання лікеро-горілчаних виробництв» авторства доцента Юрія Хлібишина.

Посібник призначений для студентів галузі знань 18 «Виробництво та технології», спеціальності 181 «Харчові технології» як навчальний посібник для аудиторної та самостійної роботи студентів ЗВО, які навчаються на освітньо-кваліфікаційному рівні підготовки бакалавр і магістр. Подана в посібнику інформація враховує особливості підготовки студентів саме в галузі виробництва міцних алкогольних напоїв.

Розглянуто сучасні технології та обладнання виробництва горілки і лікерних виробів. Описано машини й апарати для транспортування, приймання та зберігання спирту, для підготовки води, приготування й фільтрування водно-спиртових розчинів, екстрагування рослинної сировини, приготування цукрового та інвертного цукрового сиропу, колеру.

Корисним для студентів буде матеріал, у якому висвітлено поняття, що охоплюють як апаратурне оформлення процесів, так і технологічні аспекти діяльності. Це допоможе студентам розвинути навики індивідуальної (самостійної) роботи, а також полегшить засвоєння матеріалу навчальної дисципліни, оскільки розглянуто докладніше розділи, що стосуються особливостей оформлення обладнання та процесів.