Посібник «Розрахунок процесів органічного синтезу» для студентів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія»

Кафедра технології органічних продуктів Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

Вийшов з друку навчальний посібник Мельник С.Р., Мельник Ю.Р. Розрахунок процесів органічного синтезу: Навчальний посібник. – Львів: Видавництво «Левада», 2022. – 150 с. – ISBN 978-617-8070-34-2 для студентів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія».

У посібнику розглянуто основні поняття і принципи складання матеріальних та теплових балансів безперервних і періодичних технологічних процесів, наведено емпіричні формули для розрахунку теплофізичних і термодинамічних характеристик речовин, розглянуто принципи технологічного розрахунку реакційних апаратів органічного синтезу. Навчальний посібник містить приклади розв’язання задач на складання матеріальних і теплових балансів та технологічний розрахунок хімічних реакторів, а також задачі для практичних занять і самостійної роботи студентів.

Посібник призначений для забезпечення викладання навчальних дисциплін спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» на рівні бакалавра і магістра, а також буде корисним викладачам закладів вищої освіти.