Навчальний посібник Мельник С.Р., Мельник Ю.Р., Дзіняк Б.О., Піх З.Г. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Навчальний посібник. – Львів: Видавництво «Левада», 2018. – 224 с. посів третє місце в Конкурсі монографій, підручників, навчальних посібників та довідкових видань 2022 року.
У посібнику висвітлено сучасні концепції управління якістю та безпечністю харчових продуктів, питання їхньої стандартизації та сертифікації. Розглянуто принципи органолептичного, хімічних, фізичних, фізико-хімічних, біологічних, радіологічних методів контролю якості та безпечності й визначення фальсифікації харчових продуктів.
Посібник призначений для забезпечення викладання навчальної дисципліни «Контроль якості та безпеки харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології» на рівні бакалавра, а також для магістрів, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів та фахівців харчової промисловості.