Український державний портал «Дія» отримав міжнародну дизайнерську премію Red Dot Design Award

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
Український державний портал «Дія»

Український державний портал «Дія» отримав нагороду від Red Dot Design Award у номінації Interface Design. Дизайн цифрової держави розроблений за підтримки Міністерства цифрової трансформації українською агенцією Spiilka Design Büro, яка вже втретє отримала цю нагороду.

– Нам вдалося не тільки трансформувати державні послуги з незрозумілих до «все просто, працює», а й потрапити до Музею дизайну Red Dot в Ессені. Дія – український державний сервіс, що стане об’єктом мистецтва серед досягнень сучасного дизайну, – прокоментував Михайло Федоров, Віце-прем’єр міністр України – міністр цифрової трансформації.

Портал diia.gov.ua продуманий до найдрібніших деталей, щоб кожен клік був зручним, людяним та непомітним. Дизайн-система створена за принципом, щоб одразу спрямувати українців до потрібної послуги. Кожен сервіс на порталі був спрощений, отримав пояснення, підказки, відповіді на питання та посилання на законодавство. Сьогодні на порталі можна отримати 33 послуги, серед них – найшвидша реєстрація ФОП у світі.

Red Dot Design Award – міжнародна дизайнерська премія, яку щороку вручають у трьох категоріях дизайну: промисловому, комунікаційному та концептуальному. Нагороджує інститут Центру дизайну в Ессені (Німеччина). Роботи, відзначені нагородою, виставляють в Музеї дизайну Red Dot в Ессені, який є найбільшим у світі зібранням досягнень сучасного дизайну.