Польська фірма LG Electronics Mława Sp. z o.o. та Львівська політехніка уклали рамкову угоду про співпрацю

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
групове фото

Днями її підписали проректор з науково-педагогічної роботи Університету Роман Корж і керівник відділу адміністрування підприємства LG Electronics Mława Sp. z o.o. (Польща) Крістіан Карч. Угода, зокрема, передбачає співпрацю обох сторін у навчально-дослідницькій діяльності, а також пропагування цієї всесвітньовідомої компанії серед студентів-політехніків у сенсі їхнього стажування там і подальшого працевлаштування.

Ось як прокоментувала подію очільниця відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Львівської політехніки Світлана Гладун:

– Ми вже давно прагнули налагодити взаємовигідні зв’язки з такою знаною у світі компанією як LG Electronics. Наразі уклали рамкову угоду, а всі наступні документи будуть уже програмними. Насамперед ідеться про проходження практики та стажування наших студентів, які освоюють спеціальності, пов’язані з електронікою та ІТ, на заводах фірми LG Electronics. А найближчі з них до України розташовані у сусідній Польщі, неподалік від Варшави.

Нині в обох наших державах відчувається брак кваліфікованих технічних фахівців у цій сфері. І чим більше українських студентів засвоять на практиці сучасні інноваційні технології, тим більше вони будуть затребувані на ринку праці.

Звісно, Україна не зацікавлена у відтокові випускників вітчизняних технічних університетів у ту ж Польщу. Але для набуття молодими політехніками практичних навичок роботи на сучасному виробництві іншого шляху, ніж спрямування їх на стажування на такі заводи, у нас поки що нема. Тим більш, як стало зрозуміло з дружніх перемовин із польськими партнерами, в LG Electronics є зацікавленість у відкритті подібних підприємств і в Україні. Й тоді наші молоді фахівці будуть там незамінними.
 

Світлини Йосипа Марухняка

підписання угоди про співпрацю групове фото