Польський лінгвіст Пшемислав Юзвікевич поділився з політехніками цікавинками про мови світу

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

Із 27 листопада до 1 грудня 2023 року на запрошення катедри української мови професор, завідувач катедри україністики Інституту слов’янської філології Вроцлавського університету (Польща) Пшемислав Юзвікевич прочитав цикл онлайн-лекцій для студентів Національного університету «Львівська політехніка». Професор поділився цікавинками про мову, історію, зоологію, математику, та передусім, багатьма сучасними новинами зі сфери мовознавства.

Пшемислав Юзвікевич прочитав п’ять відкритих онлайн-лекцій на теми:

  • «Скільки мов на світі й у Всесвіті?»;
  • «Мова і точні науки»;
  • «Чи мова може вмерти?»;
  • «Як ми спілкуємося і чи тварини вміють розмовляти?»;
  • «Про мови стародавніх цивілізацій».

У рамках програми «Гостьовий лектор» студенти технічних спеціальностей: «Енергетика», «Автомобільний транспорт», «Біотехнології»; комп’ютерних спеціальностей: «Кібербезпека», «Комп’ютерна інженерія»; економічних спеціальностей «Менеджмент», «Маркетинг», «Публічне управління та адміністрування» мали змогу подискутувати про важливість мови для людини, держави, а також порозмірковувати про майбутнє рідної мови. На лекціях на платформі Zoom було понад 100 слухачів, які активно ставили питання лекторові.

Щиро дякуємо докторові габілітованому, професорові, завідувачу катедри україністики Інституту слов’янської філології Вроцлавського університету (Польща) Пшемиславові Юзвікевичу за цікаві зустрічі, за підтримку нашої країни в такий складний для нас час!

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Пшемислав Юзвікевич