Польські викладачі стажуються на кафедрі політології та міжнародних відносин Львівської політехніки

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото зі стажування

На кафедрі політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки з 30 серпня до 19 вересня 2021 року проходять наукове стажування викладачі з Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині (Республіка Польща) професор Тереза Астрамовіч-Лейк і доктор Томаш Гайовничек. Польські викладачі читають лекції для студентів освітньої програми «Міжнародні відносини», беруть участь у наукових семінарах кафедри, діляться досвідом наукової роботи з аспірантами.

Зокрема, 3 вересня професор Тереза Астрамовіч-Лейк прочитала лекцію з проблематики прав людини, розповіла про основні загрози правам людини в сучасних у мовах, наголосила, що держави, міжнародні урядові та неурядові організації, а також інститути громадянського суспільства мають як в Україні, так і Польщі більш комплексно підходити до своєї діяльності. Також професор відзначила певні негативні тенденції застосування насильства до жінок та дітей, проблеми бідності, екологічні проблеми в сучасному світі.

6 вересня доктор Томаш Гайовничек прочитав лекцію на тему «Електронна демократія», розповів про досвід Польщі в реалізації електронної демократії, оцінювання та прогнозування розвитку електронного уряду, доступ до публічної інформації, електронне урядування на місцевому і регіональному рівнях. Також викладачі кафедри політології та польські науковці обговорили плани співпраці на 2022 рік, проведення спільних наукових заходів, зокрема VII Українсько-польського наукового форуму, розвиток програми подвійних дипломів для студентів освітньої програми «Міжнародні відносини», можливість проходження наукового стажування для викладачів кафедри політології та міжнародних відносин у Польщі.

Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування