На базі кафедри мікробіології та біотехнології Національного університету харчових технологій відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології».
Талановита молодь з усієї України презентувала свої наукові доробки в різних напрямах біотехнологій у трьох секціях – «Харчова та сільськогосподарська біотехнологія», «Промислова та екологічна біотехнологія», «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія».
Цьогорічний конкурс приніс студентам-біотехнологам із кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки чотири перемоги в різних секціях:
- І місце – Анна Марчук, Олександра Шудрик, «Hericium erinaceus як джерело біологічно активних сполук: екстрагування та перспективи застосування», науковий керівник – доц., к.т.н. Романа Петріна;
- І місце – Олексій Курило, «Розробка технології виділення та застосування β-глюканів з клітинних стінок дріжджів Saccharomyces cerevisiae», науковий керівник – доц., к.х.н. Зоряна Губрій;
- ІІ місце – Анастасія Кулаківська, «Оптимізація екстракції біологічно активних речовин Malva sylvestris L. за участі ферменту для створення функціонального йогурту», науковий керівник – доц., к.фарм.н. Роксолана Конечна;
- ІІІ місце – Андрій Семчук, «Ферментативне очищення соєвої олії для підготовки сировини у виробництві біопалива», науковий керівник – проф., д.х.н. Святослав Половкович.
Рівень підготовки студентів, якість оформлення презентацій, впевненість, креативність іще раз підтвердили, що молодь готова до реалізації амбітних ідей, інноваційних біотехнологічних розробок, прагне до змін та рухається у правильному напрямі.