Технічні семінари у лабораторії Siemens: політехніки збагатилися знаннями з електротехнічних спеціальностей

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
фото лекції директора регіонального підприємства Західне ДП «Siemens-Україна» Ігоря Горбкового у Львівській Політехніці

Упродовж двох днів інтенсивних слухань викладачі та студенти електротехнічних спеціальностей збагатилися знаннями зі свого фаху.

Затишне приміщення, сучасні комфортабельні меблі, а найважливіше – сучасне обладнання та медіапроектор. Це лабораторія Siemens. Упродовж двох днів сюди охоче приходили зацікавлені слухачі, які прагнуть збагачуватися знаннями, передавати їх студентам, аби витримувати найвищі конкуренції на ринку праці.

Як розповів директор регіонального підприємства Західне ДП «Siemens-Україна» Ігор Горбковий, цими заняттями фактично розпочалася серія технічних навчань від компанії, адже щоб студенти опанували техніку, їм необхідно надати теоретичні знання з програмування контролерів Simatic S7 1500, S7 1200, з програмного продукту Portal V15.1, на основі якого програмуємо сучасні технологічні контролери.

Учасникам лекцій також розповіли про сучасну технологію програмування сучасних контролерів, їхнє застосування у технологічних процесах.

Другого дня була нагода ознайомитися з відомою технікою Sinamics, а також пускорегулювальною сучасною апаратурою, що інтегрується в системі автоматизації.

До організування занять долучилося четверо лекторів, зокрема спеціаліст з програмного забезпечення і спеціаліст з технологічного обладнання Simatics, а також із технологічного оснащення частотників Siemens.

у лабораторії Siemens у лабораторії Siemens у лабораторії Siemens у лабораторії Siemens