Львівські політехніки з проектом Smart Valve стали фіналістами конкурсу Make It Smart і відвідали Європу

За матеріалами сайту «Сегодня»
фіналістами Make It Smart

Найкращий старт для студентів, що бажають вразити країну проектами у сфері Smart City, – це конкурс Make It Smart, який проводить енергохолдинг ДТЕК у партнерстві з провідними українськими вишами.

За право поїхати в Європу боролися понад 100 студентів зі Львова, Дніпра, Запоріжжя. Після хакатонів журі обрало фіналістів із такими проектами:

  • Дніпровська політехніка: EasySort – мотивувальний мобільний застосунок для сортування сміття: користувач фіксує, як сортує відходи, а натомість – отримує бонуси, які можна обміняти на товари чи послуги;
  • Запорізька політехніка: ДвижПариж – проект щодо використання п’єзоелементів для впорядкування соціальних будівель і громадських просторів, де збирається багато людей;
  • Львівська політехніка: Smart Valve – автоматична система регулювання розподілу тепла в житлових будинках, яка дасть змогу розв’язати проблему, коли під час опалювального сезону в одних квартирах занадто гаряче, а в інших – холодно.

Берлін, Варшава, Бжег, Вроцлав – у цих містах вже побачили й оцінили проекти українських студентів. На високотехнологічних підприємствах українці побачили нові рішення, які, можливо, з’являться й у нас. А поради від європейських експертів допоможуть командам доопрацювати проекти.